Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

100 hyllade Evander som filar på ny bok

Uppåt 100 personer hyllade författaren Per Gunnar Evander som fyllt 80 år. De fick se filmen om Storviks tegelbruk och höra ett samtal om författarens storhet.

Annons

Programmet hölls under lördagseftermiddagen på Sandvikens bibliotek.

– Många ville nog se filmen. Det var nästan kaotiskt, sa bibliotekschef Åsa Wirén Jonsson,

Folk trängdes i dörröppningen när filmens om Storviks tegelbruk visades. Filmen skildrar ett tegelbruk som behöver moderniseras. I publiken satt Per Gunnar Evander själv.

– Jag var lite mild i tonen i filmen, jag kunde ha gått på hårdare, sa Evander självkritiskt efter visningen.

För Arbetarbladet berättade Evander att han håller på med ytterligare en bok. Om vad ville han inte avslöja. Evanderssällskapet gav en bok med Evanders egna tänkvärdheter i present.

– Den ska jag titta i, sa Per Gunnar Evander.

Efter filmen samtalade professor Anders Ohlsson och Björn Widegren, före detta kulturredaktör på Gefle Dagblad, kring födelsebarnets författarskap.

De var överens om att texterna innehåller många bottnar och att man vid en omläsning hittar något nytt. Som i ”Måndagen med Fanny”, där en äldre kvinna mystiskt försvinner.

– Att förlora sin mamma kan vara att förlora tryggheten, sa Anders Ohlsson.