Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

141 bowlare kämpade om finalplats i Gevalia-Striken

Under december och januari hade 141 bowlare besökt Gävle Bowlinghall för att försöka kvalificera sig till finalen i årets upplaga av Gevalia-Striken.

Annons

När kvalet slutade på lördag kväll hade sju spelare från distriktet och fem mer långväga gäster lyckats avancera till söndagens finalspel. Finalspelet första anhalt bestod av sex serier spännande såväl som välspelad bowling där de fyra bästa bowlarna skulle tas fram. Främst bland dessa placerade sig Andreas Holm från BK Ax. Han hade presterat högst av alla i kvalet med 1498 poäng, och i finalens första steg hade han alla serier över 224 vilket medförde en ökning till 1505. Andra och tredje finalplatsen kneps av två spelare från Gävle Kägelklubb i form att Thomas Linder på 1471, samt Niclas Matikainen med resultatet 1420. Den fjärde och sista finalplatsen var det in i det längsta hela fem spelare som stred om, men halvvägs in i sjätte och sista serien lyckades Mark Westphal från BajenFans BF rycka ifrån det övriga fältet och avancera med resultatet 1 417.

'Vid detta läge stod ytterligare tre serier på schemat där en tävlande skulle slås ut efter varje serie. Publiken fick nu se på hur hemmaspelarna försvann en efter en, då Thomas Linder först åkte ut efter en serie på 201, följt av Niclas Matikainen då denne slog 181 i den efterföljande serien. Därmed skulle sista serien i Gevalia-Striken 2018-19 spelas mellan Andreas Holm och Mark Westphal. Den senare hade så här långt i finalen presterat ett snitt på 227,5 poäng per serie. I den avgörande omgången presterar han formidabla 225, ett resultat som i de flesta situationer skulle kunna räcka långt.

Dock inte denna gång.

Andreas Holm hade nämligen sparat det bästa till sist. Han bjöd publiken på en strålande uppvisning då han dundrade in strike efter strike. När finalserien kom till sista rutan var tävlingen sedan länge avgjord, men Andreas ordnade en fantastisk avslutning då han till publikens jubel gick i mål med tolv raka strike för en perfekt serie och 300 poäng! Niclas Matikainen

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel