Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

15-åringar fixade fotbollscup själva

15-åriga Linda Eriksson tröttnade på att det är så dött i Andersbergs centrum. På eget initiativ arrangerade hon därför fotbollscupen Decemberbollen.
– Det händer typ inget i Andersberg. Jag tyckte att det var dags att ordna en fotbollscup för ungdomar. För alla gillar väl fotboll?

Annons

Linda Eriksson har länge tyckt att det ordnas för lite aktiviteter för ungdomar i Andersberg.

– Helges ordnar disco men det är mest för de yngre. De flesta åker ned på stan och står ute och hänger. Hur kul är det?

För knappt två veckor sedan kom hon på att det vore kul med en fotbollscup. Hon hyrde sporthallen i Andersberg.

– Jag spred ut det på Facebook och Helges och satte upp planscher i Andersbergs centrum.

Kompisen Parosh Gilli, 15 år, har också hjälpt till. På eget initiativ har de ordnat med sponsorer och skaffat fram fina priser.

– Vi har ordnat pokaler, fem kilo godis, termosar, mössor, presentkort och annat. Det delas ut priser för bästa lag, bästa spelare, schystaste spelare och snyggaste mål, säger Parosh Gilli.

Drygt 100 ungdomar, mellan 14 och 19 år, uppdelade i tolv lag anmälde sig till lördagens Decembercup.

– Det känns grymt att så många kunde komma med så kort varsel.

Men det var övervägande killar som spelade. Linda har därför beslutat att hon ska ordna en fotbollscup för tjejer efter nyår. Och Decembercupen tänker de arrangera igen nästa år men då blir det på IP.

– Det är ett fantastiskt bra initiativ. Och de har ordnat allt på egen hand, säger Rune Berglind, fritidsledare på Helges som på lördagen deltog som domare.