Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

15-åringens falsklarm utrymde Sätra centrum

Det var en 15-årig pojkes telefonsamtal som tvingade fram en utrymning av Ica i Sätra centrum i september. I dag åtalades han för falsklarmet.

Vid 16-tiden 12 september kom ett samtal från en telefonkiosk till polisen. Den som ringde sa att det skulle smälla i Icabutiken i Sätra centrum inom 10 minuter.

Icapersonalen utrymde omedelbart butiken. Ett hundratal personer fanns i butiken och i Sätra centrum när larmet kom. Räddningstjänst och polis ryckte ut med flera bilar. Men ingenting hände.

En 15-åring har i efterhand erkänt att det var han som stod bakom falsklarmet. Genom det orsakade han en onödig säkerhetsåtgärd som kostar samhället pengar.

I åtalet ingår också ett par andra brott som 15-åringen misstänks för. Efter falsklarmet har han dels med en cigarettändare utlöst brandlarmet på en skola i Sätra, och dels försökt tvinga en annan pojke att stjäla cigaretter åt honom. 15-åringen ska enligt åtalet ha viftat med en kniv mot den andre och sagt att han skulle döda honom om han inte lydde.

Falsklarmen har 15-åringen erkänt, men det olaga hotet nekar han till. Åklagaren har kallat två person som ska vittna om händelsen.