Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

175 000 kronorav ”Blockets”pengar går tillProjekt Nordost

Den enda fritidsgården

i centrum, Block 17, går en oviss framtid till mötes.


Kontraktet för lokalerna på Kyrkogatan är uppsagt och den ideella föreningen har pressad ekonomi på grund av minskade bidrag.


– Vi har tappat 175 000
kronor
till Projekt Nordost, säger Lasse Björklund, ordförande för den ideella föreningen ”På rätt väg” som driver fritidsgården.

Block 17 håller i dag till i en stor lokal på Kyrkogatan med fastighetsägaren Diös som hyresvärd.

Kontraktet är uppsagt eftersom Diös vill bygga galleria i huset, men fritidsgården har fått ett muntligt besked om att den får vara kvar till sommaren.

Föreningen har länge dragits med höga hyreskostnader och nu har ekonomin blivit ännu mer ansträngd sedan en av bidragsgivarna, en stiftelse som Lasse Björklund inte vill nämna namnet på, halverat sitt bidrag och i stället lagt in 175 000 kronor i Projekt Nordost.

För Block 17 känns det ironiskt eftersom många av ungdomarna som går på ”Blocket” bor på Öster eller Nordost.

Lasse Björklund kallar det stora Projekt Nordost som startades för lite mer än ett år sedan för ”ett luftslott” men tillägger att han egentligen inte vet så mycket om det.

– Det jag vet är att ungdomarna från Nordost fortfarande kommer till oss. Det har vi inte märkt någon skillnad på sedan Projekt Nordost startade. Men vi vet att ungdomarna vill ha en fritidsgård i centrum, säger han.

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Lars-Göran Ståhl, s, tror att ett beslut om Block 17:s framtid kommer att fattas på nämndens decembermöte.

– Vi kan välja att fortsätta med verksamheten som det ser ut i dag, att blåsa av all verksamhet eller att fortsätta men flytta till andra lokaler, säger han men tillägger att han tror att det blir en fritidsgård i centrum även i fortsättningen.

Max Hebert, v, håller med, men tycker att fritidsgården inte nödvändigtvis behöver ligga där den gör i dag. Mest för att lokalhyran är så hög.

– Block 17 gör ett bra jobb, men vi kanske ska fråga oss om vi kan göra något ännu bättre. Kanske något ihop med Projekt Nordost, säger han.