Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

18 nya jobb i Järbo

Nya företag är på väg in i de industrilokaler som blev tomma när Cibes Lift lämnade Järbo.

Kommunala Sandviken Nyttofastigheter har köpt Cibes fastighet och är nu nära att skriva kontrakt med den första hyresgästen.

Etableringen väntas ge 18 arbetstillfällen.

Sandvikenhus dotterbolag Sandviken Nyttofastigheter har för 2,5 miljoner kronor köpt fastigheten som blev tom när Cibes flyttade till Gävle.

– Utgångsbud var 4,5 miljoner och taxeringsvärdet är 2,3 miljoner. Vi bedömer att vi gjort en bra affär. Får vi allting uthyrt blir det en riktigt bra affär, säger styrelseordföranden Håkan Bengtsson.

Nyttofastigheter bildades med uppgiften att ta hand om gruppboenden, affärslokaler och andra mer udda inslag i Sandvikenhus bestånd, som annars består av hyreshus.

I och med köpet av industrifastigheten i Järbo tar sig Sandvikenhus dotterbolag nu också en roll som en aktör inom näringslivet med uppgiften att bidra till att skapa förutsättningar för nya arbetstillfällen i kommunen.

– Ja, men vi agerar på rent affärsmässiga grunder. Fastigheten i Järbo är vi beredda att sälja till rätt pris. Det är inget självändamål för oss att fortsätta äga den, säger Håkan Bengtsson.

Förhandlingar pågår med tre olika företag som visat intresse av att etablera sig i lokalerna. Med ett av företagen är ett avslut mycket nära förestående. Det är bara hyresgästens namnteckning på kontraktet som saknas.

– Det är ett utländskt företag som inte finns etablerat i den här regionen sedan tidigare.

Med de övriga två tänkbara hyresgästerna är förhandlingarna inte riktigt lika långt gångna.

– Ett av företagen är väldigt, väldigt intressant. Inte heller det är ett företag som finns i kommunen sedan tidigare, säger Håkan Bengtsson.

Cibes Lift hade ett 100-anställda som arbetade i Järbo, de flesta i företagets egen industrifastighet, innan hisstillverkaren tidigare i år flyttade till Ericssons gamla lokaler i Gävle.