Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

2 000 Sandvikenbor blev utan internet

Internet i Sandviken var ur funktion under hela lördagskvällen.

Som mest drabbades 2 000 av Sandnets 2 500 kunder.

Företaget har nu bytt ut hårdvaran som var trasig och systemet fungerar igen.

Problemet började på eftermiddagen. Tillfälligt gick sedan internet igång igen för att koppla ned vid halv åtta tiden.

– Privatpersoner drabbades hårdare än företagare, de har bättre uppkopplingar. Det var extra känsligt då det var Champions League-final, säger Kent Byman, informationsansvarig på Sandviken energi som Sandnet är en del av.

Kunde inte se på tv

I ett ilsket mejl till Arbetarbladet under kvällen från en privatperson påpekades att många i Sandviken har ip-telefoni och ip-tv, vilket innebar att de varken kunde ringa eller se på tv.

Byman säger att internet åter fungerade vid midnatt efter att den trasiga hårdvaran bytts ut. Inom kort ska Sandnet uppdatera mjukvaran – programmen.

Nytta av Facebook

– Det gör vi genom ett servicefönster då vi meddelar kunden att internet kopplas ned. Meddelandet blir via hemsidan, annonser och Facebook.

Kent Byman säger att man hade stor nytta av Facebook som informationskälla under kvällen, då företaget nådde kunder den vägen.

Byman kan inte garantera att felen inte uppstår igen. Han påpekar att internet är känsligt.

– Jag tycker ändå att vi har ett ganska bra nät med få incidenter.