Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

2 december

/

220 Volt - Heavy Christmas

Annons

220 Volt var ett pudelrockband från Frösön som under pudelrockens storhetstid var sveriges kanske andra eller tredje största hårdrocksband som inte var Europe. Deras julhälsning Heavy Christmas är rolig av en massa anledningar. Först undviker de att sjunga något så fånigt som "Merry" i en hårdrockslåt till förmån för det mycket tuffare "Heavy". En "Heavy" jul är något hårdrockare kan önska varandra utan att tappa det minsta i tuffhet.
Sedan har vi singelomslaget. Ni ser ju på det nu, men jag måste ändå beskriva det ändå eftersom det är möjligt att ingen förut har skrivit följade rader i tryck: Det är tre jultomtar i rymden. Två av dem är glada men han i mitten har händerna intrasslade i en strömkabel (220 Volt då, kan man tänka sig) vilket gör att elektriska blixtar skjuter genom hans muskulösa kropp och hans röda dräkt öppnas vid bringan för att visa ett svart, tomt inre. Han har även nitarmband på sig! Surrealism de-luxe.
Sedan har vi låten. Framför allt gillar jag hur seriös den är. Julskivor av rockband brukar ofta kännas lite plojiga men Heavy Christmas är verkligen en av 220 Volts två-tre bästa låtar.
Och de har valt att inte sjunga något tufft om demoner och häxor utan önska sina lyssnare en Heavy Christmas istället. Texten handlar mest om att barnen är peppade och det är allmänt heavy med jul. Och något om att det är svårt att sova när en vuxen karl försöker klämma sig själv igenom skorstenen (!?). From all of us to all of you, Heavy Christmas.

Mer läsning

Annons