Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

20 får gå hos Habia

17 kollektivanställda och tre tjänstemän tvingas gå från Habia Cable i Söderfors. Det står klart efter att MBL-förhandlingarna avslutades

i veckan.

I början av december varslades 24 personer om uppsägning hos Habia Cable. Under förhandlingarna lyckades företaget och IF Metall rädda fyra kollektivanställdas tjänster på verkstadsgolvet. Detta görs genom utbildning, omplaceringar och förtidspensioneringar.

– Slutresultatet blir att vi säger upp fyra mindre än vad vi varslade om. Det har varit en bra diskussion och jag tycker att vi har hamnat på en realistisk nivå, säger produktionschefen Markku Pärssinen.

I slutet av januari tvingas de första anställda att gå hem och den sista uppsägningen träder i kraft under mars månad. Uppsägningarna sker på grund av den dåliga orderingången på telekomkablar och Markku Pärssinen hoppas att åtgärderna räcker.

– Det här är den bedömning vi gör i dagsläget men vi följer utvecklingen vecka för vecka. Det ser fortsatt negativt ut på flera håll men vi får se vad som händer, säger Pärssinen.