Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

22 december

/

David Bowie & Bing Crosby - little drummer boy / peace on earth

Annons

Bowie anländer till någon sorts borgerlig residens inte helt olik Draculas slott och när Bing Crosby öppnar frågar Bowie om han är den nye butlern. Bing är mest känd för att han någon gång i tidernas begynnelse spelade in "White Christmas".
Bowie förklarar att han brukar låna pianot när husets ägare är borta och att han spelar mest "modern musik". Han frågar Bing om han gillar modern musik vilket han gör och Bing undrar om Bowie gillar några av de gamla artisterna. Javisst, säger Bowie, jag gillar John Lennon den andra, vad heter han, Harry Nilsson. De bestämmer sig för att sätta sig ner och spela "Little drummer boy".
Allt är väldigt stofilt. Det är roligt dels som ett exempel på stel brittisk gammal gentlemannahumor i familjeformat men framför allt för att David Bowie faktiskt medverkar i den. I samma program framförde han sin nya singel "Heroes", introducerad av Bing Crosby. Kanske är det helt enkelt så att även tuffa androgyna glamrockare nyss hemkomna från krautrockseminarium i Berlin blir lika fåniga som alla andra på julafton. Vi säger det och öppnar en punsch eller något annat stofilt!

Mer läsning

Annons