Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

24 varslas i Söderfors

Habia Cable AB med fabrik i Söderfors varslar 24 anställda om uppsägning. Anledningen är dålig orderingång på telecomkablar.

Varslet rör 21 av 125 kollektivanställda på verkstadsgolvet i Söderfors samt tre tjänstemannajobb i Söderfors eller på huvudkontoret i Upplands Väsby. Om varslen träder i kraft mister de första anställda sina jobb i slutet av januari.

– Det har rasat ihop på telecomcablar, orderingången har minskat med 50 procent på tre månader, både i Europa och Asien. Minskningen är en följd av finanskrisen, säger Markku Pärssinen, produktionschef vid fabriken i Söderfors.

Pärsinnen säger att det främst är tillverkare av mobilantenner som minskat sina order. Bolaget har också andra kunder som nyttjar telecomkablar som kärnkraftsindustrin samt produktion av industrikablar och där har inte nedgången varit lika stor.

- Ja, jag räknar med det, det är vad vi kan se i dag, svarar Markku Pärssinen som tillägger att det inte känns något vidare att säga upp folk.

Totalt i Sverige har Habia Cable 227 anställda.