Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

26-åring bet sin flickvän i ansiktet

Den 26-årige Gävlebon ska bland annat ha bitit sin flickvän i ansiktet, skallat henne i pannan och hotat att döda henne.
Nu åtalas han för flera brott, däribland grov fridskränkning.

Kränkningarna ska ha ägt rum under tiden mars–juli 2008. Enligt åtalet har han vid flera tillfällen sagt att han ska döda sin flickvän och otaliga gånger misshandlat henne på olika sätt. Bland annat ska han ha slagit henne över struphuvudet så att hon inte kunnat andas, slagit henne i nacken och över öronen, skallat henne i pannan samt bitit henne i ansiktet och på kroppen, vilket gjort att hon fått bitmärken.

Vid ett tillfälle misstänks han även ha kastat en cigarettändare på hennes arm så att hon fick ett blåmärke.

Förutom grov fridskränkning omfattar åtalet en rad andra brott. Det ena gäller en grov misshandel i centrala Gävle i december 2007. Då ska han tillsammans med en 34-årig man, som också åtalas för samma brott, ha slagit en man i ansiktet, slitit i hans kläder och sparkat på hans huvud och mot kroppen när han låg på marken.

26-åringen åtalas även för fyra fall av narkotikabrott under det senaste året, då han ska ha brukat cannabis.