Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

3 000 får lämna Electrolux

/

Vitvarujätten Electrolux inleder ytterligare besparingsåtgärder och minskar antalet anställda med mer än 3 000 personer.

Annons


Samtidigt meddelar bolaget att prognosen för helårets rörelseresultat inte kommer att nås, sedan efterfrågan sjunkit kraftigt under de två sista veckorna av november och inledningen av december.

Alla Electrolux verksamheter i världen kommer att beröras av neddragningen, som görs under återstoden av 2008 och under 2009.


Åtgärderna beräknas sänka kostnaderna med 1,1 miljarder kronor per år med fullt genomslag 2010, men leder först till engångskostnader på cirka 1,2 miljarder kronor som kommer att belasta fjärde kvartalets resultat, uppger bolaget.
Bolagets rörelseresultat, exklusive jämförelsestörande poster, uppgick till och med november till cirka 2,7 miljarder kronor.


”Efterfrågan på marknaderna i Europa och Nordamerika fortsätter under december att visa en kraftig nedgång. Eftersom försäljningen under december är säsongsmässigt låg innebär det en risk för att rörelseresultatet i december kan bli något negativt”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons