Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

31 evakuerade bor på hotell eller i akutlägenheter

Totalt 31 personer evakuerades från de tolv lägenheterna.


– Alla har ordnat med akutboende, säger Anders Söderblom på Gavlegårdarna.

Alla som evakuerades från radhuset på Blåbärsvägen har fått tak över huvudet.

Fem familjer har fått tillfälligt boende i Gavlegårdarnas möblerade studentlägenheter. Bland de övriga sju familjerna har några tagit in på hotell och andra valt att bo hos anhöriga.

För att få mer varaktiga boenden får hyresgästerna kontakta sina respektive försäkringsbolag säger områdets förvaltare Anders Söderblom från Gavlegårdarna.

Redan tidigt på fredagsmorgonen ordnade Gavlegårdarna en uppsamlingslokal där de drabbade kunde värma sig. De fick löpande information om läget och lite fika.

– Nu kommer vi att låsa lägenheterna och sätta för fönster. Vi kommer att ha bevakning på plats för att förhindra nya bränder och inbrott, berättar Anders Söderblom.

Tre eller fyra av lägenheterna är så skadade att det är frågan om det går att sanera och bygga upp dem igen. Om det inte går måste lägenheterna rivas.

– Vi måste vänta och se hur det ser ut innan vi tar något beslut, säger Anders Söderblom.

Den andra halvan av fastigheten är mindre skadad och där tror han att saneringsarbetet kan komma igång ganska snart. På måndag kommer Gavlegårdarna ha ett nytt informationsmöte om läget med hyresgästerna.