Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

33-åringen berättar inget

Vem sköt 33-åringen från Hofors i benet? Det får polisen kanske aldrig veta. I ett förhör på onsdagen vägrade han själv att berätta.

– Han sa ingenting som för vår utredning framåt, säger Sven-Åke Petters, presstalesman för polisen i Dalarna.

Annons

Polisen vet inte ens var brottsplatsen är. Någonstans på en grusväg mellan Hofors och Falun är den enda uppgift som finns. Dit ska 33-åringen och hans flickvän ha förts i en bil på måndagseftermiddagen och där ska skottet ha avlossats.

Vid 17-tiden skjutsades de till Falu lasarett av en 28-årig vän till 33-åringen. Bilen är den som både 33-åringen och de som sköt honom färdades i. Den är nu beslagtagen av polisen för undersökning.

Vem som äger den lämnar Sven-Åke Petters inga uppgifter om.

– Det kan väl ha varit någon i sällskapet, men det är ofta oklara ägandeförhållanden i de kretsarna, säger han.

33-åringen är en av Gävlepolisens mest jagade kriminella. Men eftersom det ännu inte är klarlagt på vilken sida av länsgränsen brottet skedde ligger utredningen tills vidare kvar hos Dalapolisen.

28-åringen som skjutsade till sjukhuset är också en kriminellt belastad person. Han är inte misstänkt för det här brottet. Polisen vill förhöra honom, men hade på onsdagseftermiddagen inte fått någon kontakt med honom.

Polisen söker självklart gärningsmannen i de kriminella kretsarna kring 33-åringen. Han var ledare för Bandidosklubben Solidos i Gästrikland 2006. Förra året inledde han ett försök att starta en ny lokal Bandidosklubb. I samband med det sköts en blivande medlem i benet. Denne pekade efter lång tvekan ut 33-åringen som den skyldige.

Efter det har 33-åringen bytt klubb till den konkurrerande organisationen Outlaws. På måndagen fick han själv en nästan identisk skottskada i benet, dagen innan hovrättsförhandlingen om hans egen misstänkta skjutning skulle ske.

33-åringens skada bedöms vara allvarlig, men inte livshotande.