Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

36 miljoner minus – borgerliga till attack

Tierps budget för 2011 slog rejält snett.

Beräknande 19 miljoner kronor plus blev 17 minus.

Resultatet debatterades under kommunfullmäktige.

Annons

– Du säger att resultatet inte känns ”så roligt”. Tyvärr börjar man bli van. Jag vet inte om du minns när verksamheten redovisade ett positivt resultat senast.

– Tio miljoner i extra skatteintäkter räddade situationen lite, men det är det sämsta resultatet någonsin, dundrade Daniel Blomstedt (M) vänd till finanskommunalrådet Bengt-Olov Eriksson (S).

Eriksson kontrade med att han förstod att den borgerliga alliansen passade på att dela ut en råsop. Han erkände att resultatet förtjänar kritik.

– Men jag är optimistisk att vi kan göra någonting åt det.

Gunnar Larsson (FP) pekade bland annat på att måluppfyllelsen för skolan är dåligt.

– Mer måste göras för att kunskapsnivån ska bli bättre och vår gymnasieskola måste bli attraktiv, sa Larsson.

Mitt i all bedrövelse kom ändå något positivt på tal – äldreomsorgen som i många år drogs med ett stort underskott men som nu håller budget.

– Det är helt enormt vad de har återhämtat sig, sa Kjell Hentilä (SD).

I årsredovisningen konstaterar majoriteten att resultatet är vare sig ”hållbart” eller ”acceptabelt”. Största underskotten hade Resurscentrum för barn och vuxna på sammanlagt 20 miljoner, samhällsbyggnad på 15 och gymnasieskolan på 14.