Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

39-årig Sandvikenbo ska styra Högbo bruk

Hans-Peter Eriksson, enhetschef på Sandnet blir ny vd för Högbo bruk.
– Vi var helt eniga, han är helt i klass med de tidigare tilltänkta personerna, säger styrelseordförande Per Engström.

Sista ansökningsdagen var i september, i mitten av december var rekryteringsprocessen klar och styrelsen hade bestämt sig för förre Kungsbergetchefen Jonas Lundblad. Men Lundblad hoppade av i sista sekunden och den andre huvudkandidaten, Lars Hont, lanserades som tänkbar ny skolchef. Nu är det klart att Hans-Peter Eriksson tar över vd-posten
i Högbo bruk.
– Det är jätteskönt att vi kunde fixa till det när det blev så tokigt den första gången, det kändes tungt då. Men vi har tagit oss igenom detta och det är vi jättestolta över, säger styrelseordförande Per Engström.Hans-Peter Eriksson, som just nu jobbar som enhetschef på Sandnet – Sandvikens eget bredbandsbolag som är en del av Sandviken energi, är 39 år gammal och bosatt i Sandviken.


Hans namn fanns inte med i den första omgången sökande utan har tillkommit under december månad.
– När det blev struligt tog han kontakt med oss och lämnade in en ansökan. Och vi var helt eniga, han är helt i klass med de tidigare tilltänkta personerna, säger Per Engström som jobbat som tillförordnad vd sen i somras.

Efter årsskiftet ska styrelsen samlas för att skriva avtal och efter Hans-Peter Erikssons uppsägelsetid på Sandnet börjar han sitt nya jobb på Högbo bruk.
Ska locka fler besökare
– Han har de kvalifikationer som krävs, han har jobbat som enhetschef och vi tror att han kan göra oss mer utåtriktade och locka fler besökare till Högbo bruk.


Kvalitéer styrelsen sökte efter var bland annat goda ledaregenskaper, målinriktad, drivande och kreativ och har förmåga att tillvarata utvecklingen i omvärlden för att göra Högbo Bruk till en ännu mer attraktiv verksamhet i kommunen och regionen.