Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

432 meter dragracingbana är gjuten på flygfältet

Nyligen gjordes den 402 meter långa dragracingbanan i betong på Tierps flygfält.
Gjutningen var tvungen att utföras när det var fint väder utan nederbörd.

På Tierp Arenas hemsida beskrivs svårigheten att passa in arbetet vid rådande väderlek. På två veckor har det bara varit fem lämpliga gjutdagar.

Gjutningen blev 432 meter lång med startsträckan. Bromssträckan på 800 meter utgörs av landningsbanan på flygfältet. Bygget ska kompletteras med 1 200 meter säkerhetsbarriärer på var sida av banan. Även läktare tillkommer.

Bolaget vill inte gå ut med vad banan kostat. Vidare uppger företrädare för bolaget att de medvetet tar risken att inleda projektet utan bygglov, men att de hittills bara har gjort sådant som inte kräver bygglov eller godkännanden. De pekar på att de av kommunen fått en kravlista som de följer.

Innan det kan bli några tävlingar på banan krävs bygglov och grönt ljus utifrån miljöbalken. Bygglovsansökan kan prövas efter att detaljplanen för området är antagen. Flera privatpersoner har överklagat kommunens okej enligt miljöbalken till länsstyrelsen.