Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

50-plussare heta när Furuviksparken söker sommarjobbare

Furuvik ska anställa 240 sommarjobbare. Bland de sökande ser parken gärna personer över 50 år och ungdomar med funktionsnedsättning.

Ladda ner Arbetarbladets nya app till Iphone eller Android för lokala nyheter direkt i din smarta telefon.

Furuviksparken är en av regionens största säsongsarbetsgivare. Nu har man påbörjat rekryteringen inför sommaren .

Utöver traditionella nöjesparkstjänster som spel- och attraktionsvärdar utlyser parken flertalet kvalificerade tjänster inom restaurang, vattensäkerhet och värdskap.

– Vi söker många duktiga medarbetare till befattningar som man inte vanligtvis tänker på finns i en nöjespark. I vår vill vi särskilt uppmuntra kunniga personer inom restaurang, så som kockar, kallskänkor och köksbiträden, att söka sommarens roligaste jobb, säger Nina Tano, vd i Furuvik.

Furuvik fortsätter med sin mångfaldssatsning med särskilt fokus på att rekrytera medarbetare inom grupper som står långt från arbetsmarknaden. Syftet med satsningen är att medarbetarna ska spegla mångfalden bland parkens 260 000 gäster.

Parken uppmanar bland annat fler 50-plussare att söka tjänsterna och fortsätter satsningen på att rekrytera unga med funktionsnedsättning.

Med undantag från kvalificerade tjänster inom bland annat teknik och restaurang är inte tidigare erfarenhet en förutsättning för anställning. Urvalet görs i stället baserat på engagemang.

Läs också: Arbetslösa ungdomar får chansen att jobba på Billerud Korsnäs i Gävle

Läs också: Många sommarjobb i potten på bruket i Skutskär