Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

670 kronor i rånbyte gav ett års fängelse

42-åringen från Gävle hade inte begått några allvarligare brott tidigare. 1 juni rånade han en äldre man på hans plånbok med 670 kronor utanför Handelsbanken på Nygatan. Nu har han dömts till ett års fängelse.

42-åringen har hela tiden nekat till brottet. Den rånade såg honom inte heller tydligt. Men ett vittne som stod 50 meter bort har pekat ut honom. Han hade också sedlar på sig när han greps som stämde med valörerna i den stulna plånboken. Denna hittades kastad längs den väg 42-åringen gick innan han greps av polisen.

Den rånade mannen stod och tog ut pengar i bankomaten. Då kom en man fram och knackade honom på axeln, och frågad om han behövde hjälp. Han svarade nej. Lite senare tog någon tag i hans armar bakifrån så att det gjorde ont, och skrek: ”Nu är du rånad din jävel”, samtidigt som han tog plånboken ur fickan.

Vittnet såg rånaren springa längs Nygatan. Hon följde efter över Stortorget, men tappade honom ur sikte. Lite senare såg hon hur han kom ut från Åhléns parkering. Vid den utfarten hittades senare den stulna plånboken. 42-åringens egen förklaring till att han sprang var att han förstod att något skumt hände utanför banken som han inte ville bli inblandad i.