Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

70 åkare tog fart när Valbo AIF arrangerade 6-skidan

Det var nästan 70 åkare som tog sig i mål på Åbyvallen i Valbo denna bistra vinterkväll som bjöd på utmanande skidåkning upp och nedför Åbyvallens backar. Alla var glada att komma i mål och få ett glas varm saft.

Annons

Åldersspannet på deltagarna var från sex år upp till 39 år denna kväll men de alla bjöd på fin skidåkning och härliga insatser i spåret.

I över 30 år har sex klubbar i Gästrikland bjudits in till rolig skidåkning för alla. I år är det längdklubbarna i Högbo, Stensätra, Valbo, Järbo och Kungsgården som är med och arrangerar sex tävlingar på sex olika onsdagskvällar. 6-skidan är en enkel kvällstävling med syfte att locka till tävling för framtiden. Alla som deltar i minst två olika tävlingar får pokal.

I veckans tävling var det fristil som gällde: ”Det är kul med skej"t, säger en åkare, men jobbigt då man inte kan vila på samma sätt som när man åker klassiskt.”

Glädjande besked är att de nya öppna klasserna är populära. Oavsett ålder kan man här välja den längd man vill och utmana sig själv utan tidtagning. Ett nytt koncept för 6-skidan som är här för att stanna.

Efter veckans snörika tävling i Valbo laddar vi nu om för nästa veckas tävling i Järbo dit alla är välkomna, både som hejaklack eller som tävlande i någon av de olika klasserna.

Läsartext/Linda Åsberg, Valbo AIF

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel
Annons