Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

700 Andersbergsbor handlar på Time...

/
  • VARM KORV OCH STÄMNING. Tonen mellan Times ägare Joacim Erikzén och kunderna är lättsam och varm. Här hjälper Joacim en äldre kvinna med rollator vid entrédörren.

På Time finns fler personer än i Mötesplats Andersberg. Omkring 700 Andersbergsbor handlar dagligen hos Time som drivs av makarna Joacim och Susanne Erikzén. Genomsnittskunden för 50 kronor, och några storhandlar.

Annons

Hur många varor som finns i butikens sortiment vet inte Joacim.
– Det varierar hela tiden utifrån både trender och kundernas önskemål.
Time öppnar 07 och stänger klockan 22. Här finns ständigt färskt kaffe i kaffemaskinen, nybakat fika- och matbröd för morgonpigga och fikasugna. Varmkorv för den hungrige. Akutvaror såsom apoteksvaror, blöjor och kondomer för den glömske.


Ska inte lägga ner
Sex år har Time funnits i Andersberg i år. Och kommer att finnas här länge till.
– Ibland går det rykten om att vi ska lägga ner, men det stämmer inte. Här trivs vi, och att driva en servicebutik är intressantare än en traditionell mataffär, menar Joacim.
– Service ger mer än att enbart erbjuda ett utbud av varor; ömsesidig kontakt och glädje.

Tonen i butiken är lättsam och varm. En man byter lite information med Susanne i väntan på sin varmkorv, och Joacim hjälper en äldre kvinna med rollator vid entrédörren.
Joacim packar upp och staplar in i hyllorna. En del av varorna hör till Times grundsortiment, varor som tillhör Joacims idé om lämpligt sortiment är frukt, bröd och mejeriprodukter.
Just nu jagar Joacim leverantörer av utländska produkter.

Joacim var tidigare ställföreträdande butikschef på Ica i nya Bomhus, där familjen och barnen fortfarande bor.

Ett tag drev makarna två Time-butiker eftersom Susanne drev den som först etablerades på Drottninggatan nere på stan.
– Men det blev för mycket med två butiker, vi är ju en familj också, säger Joacim.

Nu arbetar makarna skift, rättvist fördelat med personalen. Butiken går bra och de kan ta ut var sin lön. Dock inte lika höga löner som före Time.
– Men arbetstiden har mer struktur nu. Vi har fler timmar hemma, bra personal och lojala och trevliga kunder, vilket är ett värde i sig, så det jämnar ut sig.

Han berättar ett exempel på hur lojala kunderna verkligen är:
– När en drogpåverkad man försåg sig utan att göra rätt för sig uppmärksammades han av tre killar som tvingade honom att lämna tillbaka det han tagit. Den gesten blev jag väldigt glad över.


Tetha Åhs

Mer läsning

Annons