Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

77-åring skyldig till sexövergrepp

Hovrätten går på tingsrättens linje och dömer den 77-årige man från Sandvikens kommun, som funnits skyldig till fyra fall av sexuellt övergrepp mot barn, till 10 månaders fängelse. Mannen ska också betala skadestånd till barnen.

Annons

Hovrätten ändrar bara tingsrättens dom på en åtalspunkt och det gäller åtalet för sexuellt umgänge med barn som ogillas.

I tingsrätten dömdes 77-åringen för att ha förgripit sig på fyra unga flickor, som vid tiden för övergreppen varit mellan 10-13 år gamla. Övergreppen har skett flera gånger mellan 2005 och 2007, både i mannens och i flickornas hem.

Mannen har tafsat på flickorna och även ofredat en av dem genom att fråga efter nakenbilder på henne.

Under tingsrättförhandlingarna erkände mannen att han rört vid flickorna men hävdade att han inte gjort sig skyldig till något brott. Mannen har hållit fast vid detta även under hovrättsförhandlingarna.

I tingsrätten dömdes mannen till tio månaders fängelse. På grund av hans höga ålder ett kortare straff än vad brotten i vanliga fall skulle ge.

Hovrätten instämmer i tingsrättens bedömning och fastställer straffet.

Hovrätten slår också fast att 77-åringen ska även betala mellan 15 000 och 110 000 kronor i skadestånd till var och en av de fyra flickorna.