Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

84-åring sparkades ned på Stortorget

Gävlebon tiggde pengar på Stortorget. När en 84-årig man vägrade ge honom några följde han efter och gav honom en hård spark i ryggen. Nu får han fyra månaders fängelse.

Misshandeln ägde rum förra sommaren. Gävlebon i 30-årsåldern blev igenkänd både av 84-åringen och av ett par vittnen. Den dömde Gävlebon själv minns inget av händelsen.

84-åringen mötte den berusade Gävlebon vid Nianingången. Han ville ha pengar, men fick nej. 84-åringen fortsatte in mot Nian.

Två vittnen har berättat hur Gävlebon följde efter och sparkade honom i ryggen. Ett vittne beskriver det som att han smög sig upp bakom en äldre farbror. Sedan sparkade han så att farbrorn föll handlöst utan att hinna ta emot sig.

Det andra vittnet beskriver det som att Gävlebon sprang ikapp och riktade en karatespark mot nedre delen av ryggen.

84-åringen berättade i rättegången om sviterna efter sparken. Han har varit yr och har ibland haft svårt att gå ut. Han har tvingats skaffa rollator och har inte kunnat köra bil.

Domstolen bestämmer att Gävlebon ska betala 12 400 kronor i skadestånd till 84-åringen.

Gävlebon finns i 29 avsnitt i belastningsregistret. Han var när brottet begicks under prövotid efter en tidigare dom.

Nu får han fyra månaders fängelse.