Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

85-årig dam jagade i väg ficktjuven

Två äldre damer råkade ut för tjuvar i går.
Den ena miste 1500 kronor i sin plånbok.
Den andra, en 85-årig kvinna, jagade tjuvarna på flykten.

När en 85-årig kvinna i går handlade barnkläder på Lindex i centrala Sandviken, märkte hon hur någon rörde vid hennes väska och försökte öppna dragkedjan.

Kvinnan lät sig inte skrämmas. Hon blev arg och försökte få fast den unga kvinnan som hade för avsikt att ta sig in i hennes väska. Tjuven blev rädd och sprang snabbt ifrån platsen.

– Ta fast tjuven! skrek 85-åringen.

Men ingen reagerade och den yngre kvinnan kunde försvinna bort. Med sig hade hon en äldre kvinna som 85-åringen misstänker kan vara en medbrottsling, eventuellt tjuvens mamma.

Den yngre av dem är mellan 15-17 år, är cirka 155 centimeter lång och har svart hår och svarta kläder. Den äldre är mellan 30-40 år och var även hon iklädd svarta kläder.

I Hofors blev några timmar senare en 65-årig dam av med sin plånbok när hon handlade på Ica Supermarket i Hofors. Hon lade inte märke till någonting ovanligt, men upptäckte sedan att plånboken med 1 500 kronor i kontanter plus kontokort var försvunnen.