Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

94-åring fick alvedon mot lårbensbrott – hamnade i rullstol

En 94-årig kvinna på ett äldreboende i Sandviken blev ordinerad Alvedon vid smärtor i benet efter att ha fallit ur sin säng.

Det visade sig sedan att hon hade fått en höftledsfraktur.

Kvinnan som tidigare kunde gå själv sitter nu i rullstol.

Händelsen har anmälts till Socialstyrelsen enligt Lex Maria.

Kvinnan hade fallit ur sin säng på natten, men hjälptes upp igen av omsorgspersonal. Hon klagade dock över smärtor i höger ben och personalen kontaktade tjänstgörande sjuksköterska klockan halv ett på natten.

Sjuksköterskan sa att kvinnan skulle ta ett gram Alvedon och att man skulle höra av sig om det inte hjälpte. Vid åtta-tiden på morgonen hade kvinnan fortfarande ont och personalen kontaktade sjuksköterskan på nytt. Hon åkte då till äldreboendet och ambulans tillkallades. Den 94-åriga kvinnan fick smärtlindring och fördes till sjukhus.

Där upptäckte man att kvinnan hade fått en höftledsfraktur, vilket kräver operation.

Kvinnan, som tidigare kunde gå själv utan hjälpmedel, är nu tillbaka på boendet. Men i rullstol och i behov av hjälp vid överflyttningar. Hon får även medicin mot smärtan.

Äldreboendet har nu Lex Maria-anmält händelsen till Socialstyrelsen.