Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

A-Fisket 2011 avslutat

Arbetarbladets sportfisketävling A-Fisket 2011 är avslutat. Fiskeåret eller förutsättningarna för fiske har i år varit lite av upp och nervända världen.

Vi fick en lång snörik och kall vinter. Eftersom snön kom i stora mängder innan kylan så blev isarna inte av bästa kvalitet och därför blev vinterfisket spolierat på många håll.

Sommaren får vi kalla normal och sedan har vi haft en annorlunda höst med ”sommartemperaturer” långt in i oktober/november. Här är det nog det fina gäddfisket som har fått stryka på foten samt att ismetarna får ge sig till tåls ett bra tag till. Det är bara en vecka till jul och vi har flera plusgrader och i stort sett alla stora vatten är öppna.

Årets tävling har trots det bjudit på en del kanonfångster och kollar vi tabellerna är det några resultat som sticker ut.

Kerstin Danielsson, Tierp tog en av de större fångsterna, i A-Fiskets mångåriga historia, när hon fick sin drömfångst, en gös på 9,35 kilo i slutet av september.

  Åke Bergman, Norrsundet som är en flitig metare med inriktning på id kom över drömgränsen på 3 kilo i mitten av april. Årets bästa resultat får bli den vimma som Niklas Sjaunia landade i slutet av april. Vimman vägde 1,370 kilo och är den tredje största som fångats på sportfiske genom tiderna i Sverige.

 

Förutom att det togs gott om stora abborrar så kan vi göra en intressant iakttagelse, topp åtta är tagna i olika vatten. Det är havet, stora och små sjöar samt strömmande vatten. Bra att ha i åtanke vid kommande fisketurer, det finns stora abborrar överallt i vårt distrikt.

 

För andra året i rad har vi fått in en asp. Kanske ett tecken på att aspen finns i rätt skaplig omfattning i Dalälven.

Att fångsten inte får någon framskjuten placering gör inte så mycket utan det roliga är att vi får bekräftelse på att den finns.

Fortsätt att rapportera in fångster av asp till Arbetarbladet. Kom bara ihåg att fisken ska återutsättas.

 

Årets sista anmälan till A-Fisket blev den gös som Johan Linander tog vid trolling på Storsjön 25 november. Gösen vägde 7,44 kilo men hade en längd på hela 97 cm.

Med den längden och med optimala förutsättningar kunde det ha varit en bamse kring 10-kilosstrecket

Bland årets fiskehistorier belönar vi tre stycken med presentkort från Berras.

I A-Fisket kan man få pris utan att få någon fisk…..

Vi har fastnat för följande:

Madelene Eriksson, Uppsala som haft ett lyckat gäddfiske i sommar (publicerad 8 oktober).

Niklas Sjaunia, Umeå som tog årets största vimma (publicerad 4 juni).

Oliver som såg till att farfar Lars-Göran vann gäddklassen (publicerad 4 juni).

Samtliga berättelser finns på vår hemsida arbetarbladet.se, mer läsning titta under fiske

 Arbetarbladet och vår medsponsor Berras i Gävle sätter därmed punkt för A-Fisket 2011.

Lasse Sjöberg