Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ADHD-droger inte bra på lång sikt

Annons

Vid psykiatrikers årskongress i London, framkommer att alla psykiatriker erkänner att det inte finns någon biologisk eller fysisk test för att mäta mental sjukdom. Ändå påstår psykiatrin att mental sjukdom är biologisk. Samtidigt erkänner alla att de inte har botat några av sina patienter och att de inte kan bota mental sjukdom.
ADHD-är en diagnos baserad på en checklista av olika beteenden, som passar in på alla, det är bara att välja vilket resultat man vill uppnå. Idag får 19000 tusen barn i Sverige amfetamin och andra ADHD-droger. EU-kommissionen gav förra året ut allvarliga varningar om skadorna av ADHD-droger RITALIN och CONCERTA.
Den största långtidsundersökningen av ADHD-droger har nyligen släppts av hälsoministeriet i West Australia, studien visar att ADHD-droger inte har någon positiv långtidseffekt, vare sig på beteende eller skolresultat. Tvärtom, det är 10 gånger så stor risk att skolresultaten försämras för de barn som får piller.
Nästan 700 personer fick så svåra skador eller upplevde en så dålig verkan att de fick sluta med ADHD-pillren CONCERTA, RITALIN och SRTATTERA, enligt nya uppgifter från Läkemedelsverket för år 2009.
Professor emeritus Thomas Szasz har skrivit 24 böcker i ämnet psykiatri och psykiatriska övergrepp och är en av dess främsta kritiker. Här förklarar han varför barnpsykiatrin är barnets främsta fiende, och hur ADHD-är en myt och stigmatisering. Den internationella barnpsykiatrins absolut största auktoritet, Joseph Bierderman, har nyligen i framlagda rättegångsdokument blivit grundligt avslöjad, rapporterar NEW YORK TIMES. Bierderman hade bestämt resultatet av läkemedelsprövningar av CONCERTA och RISPERDAL- innan studierna ens startat.
Läkemedelsbolag utbildar svenska lärare att ge ADHD-diagnoser. Det är en explosion av droger till barn. Sverige är nu det land som troligen har störst procentuell ökning av ADHD-droger till barn. Läkemedelsbolag som utbildar lärare i USA tvingas nu betala miljardbelopp i böter. Psykofarmaka ligger bakom majoriteten ( 86% ) av alla självmordsfall anmälda enligt Lex Maria. Biverkningsregistret har kollapsat.
Socialstyrelsens och SBU-statens beredning för medicinsk metodik har jag tagit del av. Hur ofta följer ni dom riktlinjerna och föreskrifterna?
Citat
" Den medicinska vetenskapen. Vi stoppar mediciner, om vilka vi vet mycket litet, i kroppar som vi vet mindre om, för att bota sjukdomar, om vilka vi inte vet någonting alls." Voltaire
Varje människa har sina galenskaper, och ofta är det de intressantaste hon har.
Maj-Britt Grundvall Hellström

Mer läsning

Annons