Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ägarna stänger Lingbo camping

Lingbo Camping har stängt. Efter nästan tre år har ägarna tröttnat på den dåliga lönsamheten och sett sig om efter något annat att syssla med.

Troligen kommer campingen att läggas ut till försäljning.
– Får vi ett bra pris kommer vi att sälja, säger ägaren Roger Hjort.

Det är knappt tre år sedan Lise-Lott Lång och Roger Hjort köpte Lingbo Camping och Café. Men sedan 27 december är anläggningen stängd och igenbommad. Anledningen är att det inte har gått ihop ekonomiskt.

– Det är dåliga säsonger, för lite kunder och en del andra omständigheter som har gjort att det inte bär sig, säger Roger Hjort.

Nu har han och Lise-Lott Lång i stället flyttat till Järvsö. Där har de tagit över Öjebergets restaurang, som tidigare drevs av Lill-Babs Svensson, och de har inte tänkt fortsätta driva Lingbo Camping.

– Vi håller precis på att titta på möjligheterna att sälja. Om mäklaren tycker att vi kan sälja till det pris vi vill ha så kommer vi att sälja. Om det inte går får vi titta på något annat alternativ, men vi kommer ändå att fortsätta ha stängt.

– Det är det vi har anlitat mäklare för att ta reda på. Jag vet att holländare alltid är på jakt efter sådant här, och det har ringt ett antal genom åren. Men saker kan ändras snabbt, nu är det ju lågkonjunktur också.

I somras ordnade paret en egen countryfestival på Lingbo Camping och Café. För Arbetarbladet berättade de då att det var drömmen om en egen festival som fått dem att köpa campingen från början. Och enligt Hjort var festivalen lyckad.

– Det gick jättebra, vi hade den näst bästa festivalen i Sverige. Men det är så mycket annat som står på spel. Det kommer att bli en countryfestival nästa år igen, men inte i Lingbo.

Ägarna

stänger

Lingbo

Camping