Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åklagare misstänkt för våldtäkt mot barn

En åklagare verksam i Gävleborg blev i tisdags anhållen misstänkt för våldtäkt mot barn i Dalarna 2009. Under torsdagen kommer det hållas en häktesförhandling.

Annons

Enligt häktningsframställan är åklagaren, som är verksam i Gävle, misstänkt för våldtäkt mot barn. De misstänkta våldtäkterna ska ha skett under 2009 på en ort i Dalarna.

Mannen är också misstänkt för sexuellt ofredande i Sundsvall under 2012.

Anders Jakobsson är chefsåklagare vid Särskilda åklagarkammaren i Stockholm och leder utredningen och han säger till Gefle Dagblad att det har hållits förhör med den misstänkte mannen.

– Vi har hållit förhör med den misstänkte och han förnekar brott, säger han till tidningen.

Den misstänkte åklagaren anhölls vid lunchtid på tisdagen och sitter för närvarande i häktet. Enligt häktningsframställan finns det en risk att mannen undanröjer bevis om han inte fortsätter förvaras inlåst.

Per Borgblad är mannens försvarsadvokat och när Arbetarbladet når honom berättar han att en häktningsförhandling kommer att ske under torsdagen. Han vill dock inte lämna några direkta kommentarer kring fallet mer än att hans klient förnekar brott.

– Han nekar till att ha begått brott och jag vill inte kommentera ytterligare utan vi kommer under häktningen redovisa vår inställning, säger Per Borgblad.