Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ålder är ju bara en siffra – vi över 40 vill också arbeta

"För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald."

Liknande formuleringar med ord som ska invagga oss i tron att företaget eller rekryteringsföretaget ser positivt på kunskap, erfarenhet och mångfald.

Frågan är denna mångfald – inkluderar den ålder?

Att arbetsgivaren ser positivt på en åldersspridning bland de anställda, att man blandar yngre med de äldre.

Rent erfarenhetsmässigt så kan jag svara nej på den frågan. Man tar tyvärr inte tillvara på de äldre på dagens arbetsmarknad i Sverige. Åldersdiskrimineringen är obegriplig slöseri på resurser, erfarenhet och kunskap.

Vad är det som är så hemskt eller fel med att anställa en person över 40?

Man tar tyvärr inte tillvara på de äldre på dagens arbetsmarknad i Sverige. Åldersdiskrimineringen är obegriplig slöseri på resurser, erfarenhet och kunskap.

40 är ingen ålder, men åldersdiskrimineringen börjar då, när man har 25 år kvar till 65. Man är alltså för gammal för att vara intressant att intervjua och ansökan klarar inte ens den första gallringen.

Kanske ålder ska tas bort från ansökningsformulären? Ska CV vara utan årtal på tidigare anställningar?

Allt för att HR eller rekryteringsföretaget inte ska gallra bort oss över 40 som söker den utannonserade tjänsten. Det påstås att det är arbetskraftsbrist i Sverige, har dessa som påstår detta funderat på oss arbetssökande över 40?

 

Arbetssökande kvinna i mina bästa år (47år)

 

LÄS fler insändare här:

 När räknas det som nedskräpning när det gäller valaffischer?

 Slutkörd kvinna sköter sin mamma: "Mitt eget mående hamnar på väntelistan"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare