Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åldersgräns på omdiskuterad video

Nu har det blivit åldersgräns på musikvideon. En varningstext kommer upp och du måste skaffa ett Youtube-konto och logga in för att kunna se Michael Ohlssons omdiskuterade klipp.
– Censur, tycker han själv som anser att det finns mycket värre filmer med fri åtkomst.

Annons

Arbetarbladet har rapporterat om att föräldrar upprörs över fritidspedagog Michael Ohlssons musikvideo där han jämför det svenska rättsväsendet med ett horhus. Reaktionerna på klippet som finns på Youtube har främst handlat om förekomsten av sex, alkohol och droger.

Michael Ohlsson har även visat sin video för barnen på fritis, något som han på ett möte med sin arbetsgivare nu blivit ombedd att sluta med. Det kommer också att hållas ett föräldramöte där Michael Ohlsson själv kommer att delta.

Nu kan alla heller inte längre se hans klipp på Youtube, tillräckligt många har gett musikvideon röd flagg för att den ska ålderscensureras. Du behöver nu skaffa ett Youtube-konto, där du måste uppge födelsedatum, för att kunna logga in.

– Det finns ingenting som finns i den här videon som inte finns i andra filmer som ligger där med fri tillgång, säger Michael Ohlsson.