Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äldre tider på modet

Röda Korset ordnar fest till förmån för Syrien­krigets offer. Second hand-fynd och möjligheten att få en 50-talsfrisyr är ett par saker som lockar.

Det är fullt med folk i Bomhus Second hand butik när Röda Korset vänder blickarna mot förr. Till förmån för offren i Syrien lockar de besökare med 50-talsfrisyrer, 60-tals musik och butikens begagnatsortiment, som är nedsatt till halva priset.

Trots att det bara har varit öppet en halvtimme tvekar inte Rolf Nilsson, tillförordnad chef för Röda Korsets Bomhuskrets, att slå fast att kvällen ska upprepas.

– Med tanke på hur det ser ut i dag kör vi igen nästa vår, säger han.

Att pengarna skulle gå till Syrien var bestämt innan tyfonen slog till mot Filippinerna, och Rolf Nilsson menar att det är viktigt att inte glömma krigets offer.

– För vilka är det som dör i dagens krig: det är gamla och barn.

En av dem som kommit för att fynda kläder är Terese Mattson, som blivit tipsad om kvällen av några vänner.

– Jag tycker det är roligt att Röda Korset tänker lite utanför lådan och ordnar temakvällar, säger hon samtidigt som hon går igenom klänningarna.

I dörren står Frida Larsson och Therese Öqvist och serverar cider och snittar. De arbetar till vardags som möbeltapetserare, och senare under kvällen kommer några av de möbler de har rustat upp att gå på auktion. Båda två är positivt överraskade över att det är så mycket folk.

– Hoppas nu bara att auktionen går bra så att det kommer in mycket pengar, säger Frida Larsson.