Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldres fria vilja i fokus hos Allians Hofors

/
  • Samlad Allians. Allians Hofors med Helena Wikström, Centerpartiet, Ziita Eriksson, Moderaterna, Rolf Ekström, Kristdemokraterna och Hans Backman, Folkpartiet, meddelade på tisdagen att för dem står de äldre i fokus om de vinner valet.

Nu samlar sig de borgerliga partierna för en sista kraftansträngning inför valet. Allians Hofors gör gemensam sak av de äldres fria vilja för att stärka en egen majoritet i Hofors.

Annons

Tillsammans är de redo att styra Hofors kommun. Med fem dagar kvar innan valet avgörs gick de borgerliga partierna i Hofors under tisdagen ut och presenterade en gemensam satsning på de äldre i kommunen.

Bättre för äldre

Vinner Allians Hofors valet är det de äldres liv som kommer att förbättras.

Bland annat lovar Allians Hofors att de äldre ska få makten över sina egna liv. Det genom löftet att bland annat införa äldreomsorgsgaranti, trygghetsboende och att göra det lättare för äldre att få en plats på ett särskilt boende.

”Ökad trygghet”

– Äldre ska få en ökad trygghet och få en ökad möjlighet att påverka sina liv, de ska veta vad de har rätt till, säger Helena Wikström, Centerpartiet.

Tillsammans har partierna även utarbetat en gemensam budget för hur de vill styra Hofors kommun om de vinner valet.

Men de medger samtidigt att de inte glömt bort att de är fyra olika partier som vill regera tillsammans.

Står nära varandra

– Vi vet att vi är fyra olika partier men vi är också fyra partier som står väldigt nära varandra, säger Ziita Eriksson, Moderaterna.

Mer läsning

Annons