Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Aleksandra och Fabians gala samlade in storkovan

Fabian Munoz Humeres och Aleksandra Bumbaroska fyllde Musikhuset med sin välgörenhetsgala.

Nu är pengarna räknade och överlämnade till Röda Korset i Gävle. Resultatet blev bättre än vad någon vågat hoppas på: 15 000 kronor går till utsatta mammor runt om i världen.

Vi har tidigare berättat i På Gång om Fabians och Aleksandras välgörenhetsgala till förmån för utsatta mammor i krig och katastrofer. Galan var deras projektarbete på Vasaskolan. När vi senast träffade dem hade de sålt 150 förköpsbiljetter och var mycket förväntansfulla. Till slut lyckades de locka 260 personer till evenemanget, där flera lokala band deltog.

– När vi skulle lämna nyckeln till Musikhuset dagen efter så sade de att inget evenemang hade dragit så mycket folk till Musikhuset på flera år, berättar Aleksandra.

Vad har er handledare i projektarbetet sagt då?

– Han var hur såld som helst, mer än mina egna föräldrar nästan. Vi hörde att han hade gått fram till våra kompisar och lärare på galan och sagt att det var stort att kunna få ihop någonting sånt här på bara ett projektarbete.

”Måste få krama er”

De möttes förstås av glada miner när de tog alla pengar de hade dragit ihop, 15 062 kronor, och lämnade dem på Röda Korsets butik Kupan på Brynäs.

– De som jobbade där var jättelyckliga och sade ”vi måste få krama er!”

Både Fabian och Alexandra stod också själva på scenen och spelade sin musik under galan, och hade dessutom ansvaret för att allt annat på ett sådant här arrangemang skulle funka.

Det märks att de hade en det hektiskt både före och under galan. Så det tog ett tag innan allt återgick till det normala igen.

– I början så gick det inte att sluta tänka på galan, trots att den var slut, säger Fabian.

Men nu verkar de ha kommit vidare, och funderar redan på nästa projekt.

– Det är bara lösa tankar än så länge, men vi funderar på om det skulle gå att köra något liknande i sommar, fast utomhus.