Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alexander knep segern

Alexander Westlund körde så det rykte i Lumekfestivalen.

Tempot räckte till säker seger i juniorernas A-final, där övriga deltagare fick göra upp om vem som skulle bli tvåa.

Annons

Det blev två fullspäckade dagar på Årsunda motorstadion. Lumekfestivalen samlade förare från hela Mellansverige.

Knökfullt var det också på publikplats. För att inte tala om parkeringen – lapp på lucka var ordet!

Två kvalomgångar kördes på lördagen, lika många dagen därpå. Johan Jansson, Rasbo, förblev obesegrad i juniorklassen och gjordes sällskap till A-finalen av Kevin Eriksson, Speed, Alexander Westlund, Gestrike, Johan Larsson, Östmark samt Gustav Olsson, Rasbo. Kompletterade kvintetten gjorde B-finalens segrare – rospiggen Joel Karlsson.

Larsson knep ledningen före Westlund, men den sistnämnde lyckades vända på steken och ta hem spelet.

– Jag är jättenöjd. Kul att kunna vinna den här tävlingen, menade en nöjd ”Alex” Westlund efteråt.

Bekymmersfritt?

– Nästan i alla fall. Men jag såg när vi gått i mål att slitbanan på det ena framdäcket hade lossnat. Så det var väl inte så konstigt att det kändes lite understyrt mot slutet!

I B-finalen knep Gävles Simon Othzén tredje plats. Femma blev Robert Prepula, Småbacka, efter det att bakaxeln på Mazdan gått av (!) på slutet.

Favorit i seniorklassen var Hammarens Fredrik Blom via idel förstaplatser i kvalrundorna. Denne lyckades också infria förväntningarna.

Kompletterade prispallen gjorde Mattias Johansson, Hedemora och Dennis Larsson, Lima.

Bästa gästrikeförare blev Sandvikens Magnus Lövgren, femma i A-finalen.

Klubbkollegan Conny Göransson slutade sexa i B-finalen. I C-finalen blev det en tredjeplats för Fredrik Sundvik, medan Årsundakollegan Micke Westerlund rullade rejält på tak och fick bryta.

Även i damklassen blev det MSK Hammaren i topp – dubbelt dessutom. Jennie Kjell segrade före systern Jeanette Kjell. Therese Löfgren, Gestrike, styrde i mål som trea och fyra blev Årsundas Jessica Helin.

Otur hade Annika Isaksson, Hofors, som höll andra plats – och stötte på ledande Jennie Kjell – när växellådan låste sig.

– Hade läge på ledningen när lådan pajade. Det känns så jäkla trist, suckade Annika.

Snabbast i veterangänget var Sonny Söderlund, Enköping. Mats Wallström, Ljusdals, knep andra plats i A-finalen, där Gävles Kjell Olsson slutade trea och Lars Eriksson, Årsunda, fyra.