Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alexander Westlund utan flyt i regnet – missade final i SM-deltävlingen

Regnet öste ner – men något flyt hade ändå inte Alexander Westlund när Rallycross X-Nordic fortsatte i Strängnäs.
Drag under galoscherna, möjligtvis, men det räckte inte till final…

Annons

Årets tredje SM-deltävling i Super Lites-klassen avgjordespå Strängnäs Motorstadion under torsdagen. På eftermiddagen rådde perfekta förhållanden, men ett veritabelt skyfall ställde sedan till det på kvällen och tävlingen fick till och med avbrytas under den värsta rotblötan.

Alexander Westlund, Gestrike, inledde med femte tid i den första kvalomgången. Därefter saboterade vädrets makter alla förhoppningar om bra tider i såväl omgång 2 som 3. Alex slutade elva (sist) respektive femma ide båda åken på blötföre.

Han blev därefter akterseglad även i sin semifinal. En sjätteplats här räckte till åtta SM-poäng i sammandraget.

Vann finalen gjorde skåningen Tobias Brink. Andraplats gick till Simon Olofsson, Eda, medan Thomas Bryntesson från Töcksfors, tävlande på norsk licens, styrde in som trea.

Bryntesson toppar SM-tabellen efter tre deltävlingar avtotalt fem. Brink är tvåa i sammandraget och Olofsson trea. Alexander Westlundhåller en tiondeplats.