Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alice tvåa i Idol

Alice från Hedesunda gjorde bra ifrån sig i Globen. Men det räckte inte. Det blev Kevin som ändå tog hem segern inför ett fullsatt Globen med rekordstort antal röstande.

Den ständige favoriten Kevin Borg har inte hängt löst en enda gång. På fredagen visade han varför. Med dunder och brak tog han hem spelet och blev 2008 års "Idol".


Kevin Borg var stor favorit inför finalen i "Idol 2008". Genom tv-sändningarna har han gått från klarhet till klarhet och inte hängt löst en enda gång. I finalen på Globen i Stockholm visade han åter sin storhet. Kevin Borg vann "Idol 2008" med säkra framföranden av sina egna favoritlåtar "You're the voice" och "Livin' on a prayer".
Han fick omedelbar respons av publiken och det är ingen överdrift att påstå att Globen kokade under "Idol"-finalen.

Redan innan sändningen började nådde hysterin Beatles-nivåer utanför arenan. Säkerhetsvakterna fick kämpa för att få upp dörrarna när fansen tryckte på och fler än en tjej svimmade i trängseln utanför portarna.
Kevin Borg har klarat av finalen, men hans "Idol"-resa har bara börjat. Förstapriset är ett kontrakt med skivbolaget Sony BMG. Tidigare har "Idol"-vinnarna rusat rakt in i studion efter finalen, men Kevin Borg kommer att få mer tid på sig och hans skiva väntas inte förrän i februari.
Inför finalen sade Alice Svensson att hon trodde att hon hade chansen att vinna, men hon verkade aldrig helt övertygad. Hur som helst behöver hon inte deppa alldeles för mycket över förlusten. Det har sällan varit vinnaren i "Idol" som lyckats bäst efter programmet. Förra året blev Amanda Jenssen utslagen ur finalen, men det stoppade inte henne från att släppa ett av 2008 års mest populära album.
Carl Cato/TT Spektra
carl.cato@ttspektra.se