Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alkoholförbud på fler platser i Sandviken

Nu blir det dyrare att felparkera i Sandviken.


Det blir också förbjudet att skjuta smällare och raketer vid andra tillfällen än under årets tre speciella fyrverkerikvällar.


Dessutom utvidgas området där det inte är tillåtet att dricka alkohol på andra ställen än krogar med tillstånd.

Lagom till jul- och nyårsfirandet gjorde kommunfullmäktige i går några ändringar i de lokala ordningsföreskrifterna som Sandvikenborna har att leva efter.

På nyårsaftonen blir det som vanligt tillåtet att skjuta smällare och raketer. Men bara under den dagen och fram till klockan fyra på nyårsdagens morgon. Före och efter krävs polistillstånd för användning av pyrotekniska varor.

Övriga två tillfällen på året då det i fortsättningen är allmänt tillåtet att använda pyrotekniska varor är påskafton och Valborgsmässoafton. Även då till klockan fyra på morgonen dagen efter.

Övriga tider på året är det förbud som gäller.

Bakgrunden till den lokala lagändringen är att det tidigare utdragna smällandet flera dagar före och efter de traditionella fyrverkerikvällarna stressat hundar till döds.

Bra att tänka på inför kommande helger är också var man inte får dricka alkohol.

Området där det är förbjudet att dricka en medhavd öl eller halsa ur en fickplunta utvidgas nu till att gälla ett område i centrum begränsat av Gävlevägen-Storgatan-Fredriksgatan-Sveavägen. Dessutom blir det alkoholförbud på resecentrum och Björksätra Mitt.

Dyrare att parkera blir det efter årsskiftet enligt ett annat beslut som togs i kommunfullmäktige i går.

I dag är felparkeringsavgiften 300 kronor för alla typer av förseelser.

Efter årsskiftet blir den billigaste böteslappen 400 kronor medan det kostar hela 600 kronor att ställa sig på handikapplats utan tillstånd eller parkera på övergångsställe, mitt i vägkorsning, på gång- och cykelbana, busshållplats eller körfält för särskilt anvisad trafik.