Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

All fryst Kronfågel dras in

/

Kronfågel återkallar resterande djupfrysta kycklingar sedan fyra nya glaslarm rapporterats.

Annons

De nya klagomålen gäller, enligt Kronfågel, andra frysta produkter än de som återkallades i tisdags. Nu har företaget dragit tillbaka all djupfryst kyckling under varumärket Kronfågel, uppger företaget i ett pressmeddelande.
De nya glasbitarna har hittats i Tvååker, Sjöbo, Boden och Skoghall. Två av fallen gäller djupfryst hel fågel och två andra kycklingklubbor.

De nya klagomålen kommer att utredas av polisen i det distrikt där glasbitarna hittats. Det är möjligt att de olika fallen senare kommer att utredas av en och samma polismyndighet.
– Vi utreder för närvarande inte de nya fallen, säger Lars Franzell, informatör vid Sörmlandspolisen, till TT.


Enligt honom vet polisen fortfarande inte hur glasbitarna hamnat i kycklingförpackningarna.
– Vi har heller inga konkreta misstankar mot någon speciell person, säger han.
Inom polisen utesluter man inte att personerna bakom de nya fallen inspirerats av de senaste dagarnas uppståndelse och menar att fallen inte behöver ha något samband med varandra.

I går sade polisen att den inlett förundersökning om misstanke om grov skadegörelse, men att inga konkreta misstankar fanns mot någon speciell person. Flera tips har kommit in till polisen.


Totalt har nu tolv personer på olika orter i landet hittat glasbitar i kyckling från Kronfågel. Om ett livsmedelsföretag utsätts för sabotage, vilket polisen tror i det här fallet, som hotar att skada många människor räknas det som systemhotande brottslighet. Då kopplas ofta Säpo in.

(TT)

Annons