Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

All Star serverade helrör

En restaurang och sportbar i centrala Gävle har serverat helrör och paketerbjudanden med förbeställd alkohol till sina gäster.

Det är All Star som har fått en erinran av Socialtjänsten i Gävle kommun för att ha serverat helrör, alltså hela flaskor fyllda med spritdryck, till sina gäster.

Dessa flaskor ska ha gått att förbeställa för sällskap vid så kallade ”drinkbord”.

Socialtjänsten fick kännedom om detta efter att ha sett bilder och fått muntliga beskrivningar av ett drinkbord.

Denna kväll förbeställdes en flaska vodka, en flaska rom och en shot per person till ett sällskap om tio personer. För detta betalade de 500 kronor var.

– Jag tycker att det här är lite löjligt, det hände en gång. Jag sa att de fick beställa det, säger restaurangchefen Vesna Krstic.

Enligt socialtjänstens utredning har hon inte varit medveten om att sällskapet förbokat även shotsen och romflaskan. Vesna Krstic berättar vidare för handläggaren att varken helrör eller förbokade paketerbjudanden vid drinkbord har tillåtits på restaurangen sedan ärendet inleddes, och att gästerna nu måste beställa och betala för varje enhet – varje glas – på plats.

Eftersom serveringen av helrör och förköpta paket har upphört vill utredaren ge All Star en erinran, och ingen påföljd.