Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla 60-åringar bjöds på kalas

/
  • Gästabud. Malin van der Kaaij, Mattias Jansson, Stefan Larsson, Lena Edin, Inga Britt Nordkvist, Anita Wigert, Marianne Ersson, Rickard Berggren, Marianne Hjelm, Karin Olsson, Anna Britta Wahlberg, Ove Westberg, Agnetha Larsson, Margareta Wahlgren, Torben Ankarstrand och Jan Östman.
  • Trio som underhöll. Mattias Jansson, Rickard Berggren och Stefan Larsson spelade och sjöng på det stora 60-årskalaset.

Alla 60-åringar i bygden bjöds in till kalas med trerätters middag och underhållning i tisdags kväll. Värd för tillställningen var Hamrånge församling, och kyrkoherden själv greppade mikrofonen och sjöng en Elvis-låt.

Annons

– Vilken trevlig överraskning, det är ett jättebra sätt att kontakta församlingsmedlemmarna, ansåg Anita Wigert, 60 år i år.

Kyrkoherde Rickard Berggren berättar att det är första gången som kyrkan satsar på 60-åringarna. Att uppmärksamma 80-åringarna har dock varit brukligt sedan länge.

Han har noterat tendensen att det är fyrtiotalisterna som är mest benägna att lämna kyrkan; inte de yngre, som man tidigare trott.

Att under trevliga former träffa dem som snart går i pension, kan vara ett sätt att få behålla de församlingsmedlemmarna.

– I dag har vi ungefär 2 900 medlemmar, och självklart vill vi ha dem kvar, menade Rickard Berggren.

Det bjöds på förrätt, varmrätt och dessert, allt hemlagat av församlingens Malin van der Kaaij och Anna-Britta Wahlberg.

Mellan dukningarna bjöds det även på sång och musik av Rickard och hans tidigare arbetskamrater; Mattias Jansson och Stefan Larsson, från Uppsala. Givetvis blev det en och annan Elvis-låt, som nu blivit något av ett signum för Hamrånges kyrkoherde.

Kuriosa på plats var tidningar och kataloger från 1949, året då födelsedagsbarnen föddes.

Margareta Wahlgren var en av de inbjudna jubilarerna, och hon uppskattade festen alldeles speciellt.

– För mig som inte är född här i bygden, så är det roligt att träffa dem som är jämngamla med mig. En glad överraskning att bli bjuden på så härligt kalas, tyckte hon.

Mer läsning

Annons