Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla fyra i bingorånet inringade

De tre maskerade rånarna som slog till mot bingon och chauffören som körde flyktbilen, är nu alla inringade.
Den enda polisen inte fått tag i är en ung man från Malmö som är anhållen i sin frånvaro.

Det var fyra unga män som var inblandade i rånet mot bingohallen i Sandviken 26 oktober. Tre var maskerade och använde vad som såg ut som maskinvapen när de hotade och tvingade ett 30-tal gamla människor att lägga sig ned på golvet samtidigt som de tog flera tusen kronor från bingovärdarna. Den fjärde inblandade plockade upp rånarna efteråt.

I förrgår fick polisen detaljer runt rånet när en 16-åring från Rosengård erkände under häktningsförhandlingen i Gävle. Då hade hans kamrat, en 19-åring som flyttade från Sandviken till Rosengård i februari, redan häktats.

Efter 16-åringens erkännande försattes han på fri fot av rätten – mycket tack vare sin låga ålder – och efter ett flera timmar långt polisförhör fick han ta tåget hem till Malmö som en fri person men fortfarande misstänkt.

Samtidigt på måndagskvällen greps och anhölls en 21-årig Sandvikenbo hemma i familjens villa i Sandviken, inför ögonen på släkt och vänner som var där för en fest.

Han misstänks ha kört flyktbilen som plockade upp de tre rånarna som flytt över innergården och sprungit vidare mot Plangatan. I ett första förhör nekade han till medhjälp till rån. Det är också det brott han är anhållen för. Under gårdagen hölls inga ytterligare förhör.

Den tredje personen som misstänks ha deltagit i själva rånet är en ung man i Malmö som är anhållen i sin frånvaro och som polisen ännu sent på tisdagseftermiddagen inte gripit.

De inblandade i rånet har pekats ut av Sandvikenbor. Dessutom har polisen 16-åringens erkännande plus en hel del teknisk bevisning och beslag som gjorts som binder dem vid rånet.

Telefonavlyssning av mobiltelefoner har ytterligare stärkt bevisen mot de fyra.

– Det känns skönt att vi i stort sett klarat upp det här. Det var ett fult rån där många gamla människor blev skrämda för livet, säger förhörsledaren Per Sjöberg vid Sandvikenpolisen.

Åklagaren Therese Stensson har på sig till på torsdag att funder över om den 21-årige chauffören ska begäras häktad.

– Det beror på vad som kommer fram i förhören, säger hon.