Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla gästrikar bröt i rally-SM

Det gick åt skogen för gästrikarna i Östersund Winter Rally. Tre ekipage till start. Samtliga tvingades bryta!

Annons

Årets första SM-deltävling inleddes på fredagskvällen med två sträckor i mörker, där den första mätte drygt tre mil.

Här tvingades tråkigt nog fjolårssegrande Tobias Söderqvist och kartläsande brodern Joakim bryta i klassen Trimmat tvåhjulsdrivet med fel på laddningen.

I Otrimmat tvåhjulsdrivet toppade Emil Bergkvist/Sofie Lundmark på fredagskvällen.

Hoforsekipaget hade i detta skede 23 sekunder tillgodo på norrmannen Sindre Furuseth. Glädjande nog skuggades den sistnämnde av Gävles comebackande Andreas Sjölander/Håkan Jacobsson – ytterligare åtta sekunder efter.

Med två sträckor körda igår, halva tävlingen, hade Emil Bergkvist ökat ledningen till att omfatta 38 sekunder. Då hade han även slagit samtliga i den trimmade klassen på SS 4.

Tyvärr var det därefter slutkört för 19-åringen från Torsåker.

– Det var service efter den fjärde sträckan men vi tog oss inte därifrån. Troligen har bensinpumpen pajat, berättar Emil.

Besviken förstås, men inte nedslagen.

– Vi tar med oss det positiva. Tempot var bra och att vi skulle hänga med de snabbaste i den trimmade klassen hade jag nog inte förväntat mig, fortsätter Emil.

Efter den femte sträckan ledde så Sindre Furuseth med 15 sekunder i rygg på Andreas Sjölander, men tråkigt nog rullade därefter "Sjölla" på tak på SS 6 och tvingades kasta in handduken!

Furuseth vann därmed Otrimmat tvåhjulsdrivet med hela två minuter och 23 sekunder tillgodo på Martin Jansson, Rasbo.

I Trimmat tvåhjulsdrivet segrade Victor Henriksson, Nynäshamn, 54 sekunder före Leif Peterson från Göteborg.

Två förare gjorde upp om den översta pallplatsen i Trimmat fyrhjulsdrivet. Trollhättans Jerker Axelsson drog till slut det längsta strået med 21 sekunders marginal före Mats Jonsson, Forshaga.

Axelsson vann även Östersund Winter Rally totalt.

Hälsingen Niklas Hägg tog hem spelet i Otrimmat fyrhjulsdrivet, där Jan-Erik Folkesson, Örebro, skuggade närmast efter.