Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla på snö i Kungsberget

400 fjärdeklassare från Gävle och Sandviken får prova på skidåkning i Kungsberget. Projektet heter just "Alla på snö" och drivs av Svenska skidförbundet.

– Det här är ett sätt att få så många som möjligt att testa skidåkning utan att det blir för dyrt, säger Johan Linnaeus, som är projektledare.

Under måndagen fick 10-åringarna prova på såväl utförsåkning som längdskidåkning.

Nerför barnbacken i full fart kommer 10-åriga Nora Zianne från Sandviken. Hon gör en snygg stoppsladd och vurpar sedan bredvid liftkön.

– Ingen vurpa i backen, det här är roligt! säger hon.

Nora Zianne berättar att hela Murgårdsskolans fjärdeklassare får åka till klockan 15 30. Sedan är det dags för hemfärd.

– Det är fjärde året vi anordnar "Alla på snö". Men det är första året vi engagerat Högskolan i Gävle och elever från deras Idrottsvetenskapliga program, säger Johan Linnaeus.

Två förstaårselever från Idrottsvetenskapliga programmet är Therese Andersson och Axel Andersson.

– Det är väldigt roligt det här. Utmanande, eftersom alla fjärdeklassarna har så olika snökunskaper, säger Therese Andersson.

Hon får medhåll av Axel Andersson som tillägger:

– Kostnaden för en familj är rätt stor för till exempel utförsåkning. Därför tycker jag det här projektet är bra, säger Axel Andersson.