Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alliansen har det inte lätt i Gävle

Alliansen har det inte lätt i Gävle. Det måste vara svårt att bedriva oppositionspolitik när den rödgröna kommunledningen driver en borgerlig politik som är nästan mer högerinriktad än moderaterna själva.

Gävles social- demokrater i omvårdnadsnämnden var väl de första i en socialdemokratisk kommun i landet som med iver började privatisera vården.

Nu går man ännu längre och ska införa vårdval som också innebär en privatisering av vården av äldre. Det verkar inte som omvårdnadsnämnden har den blekaste aning om de flesta äldres situation.

De flesta kommer att sakna förmåga att själva göra ett val, därmed är valet inte fritt utan man blir beroende av de firmor som kommunen utsett.

Det skulle vara acceptabelt om Gävle kunde skryta med att ha en bra omvårdnad, så är inte fallet. Den ligger långt ned på listan över de kommuner som har en bra vård och omsorg. Och Blank går helt frankt ut i pressen och säger att de 100 miljonerna inte kommer att användas till vård. Jag trodde i min enfald att sådana beslut skulle tas av kommunfullmäktige. Men i Gävle är det tydligen enmansteater.

Representanter för vänsterpartiet gick ju ut i pressen och uttalade att de var motståndare till fritt vårdval. Det är inte trovärdigt för då skulle de bryta samarbetet och rösta nej.

Kommunalrådslönen är nog mera värd.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel