Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alliansens politik går ut på att försvaga facket

Arbetslösheten totalt minskar inte för att ni tar bort LAS, skriver Olle Ljungbeck i ett svar till Anders W Jonsson (C) och Marina Alfredsson Bror (C).

Annons

Anders W Jonsson med flera skriver om något de tydligen inte begriper eller vill begripa.

I stället handlar det om att misstänkliggöra LAS och därmed komma åt fackföreningsrörelsen.

De exempel som åberopas på LAS som ett problem är inte på något sätt relevanta. Arbetslösheten totalt minskar inte för att ni tar bort LAS.

Beträffande den personliga assistenten som nämns handlar det om ett omoraliskt agerande från kommunen och inte LAS. Detsamma gäller även exemplen om lärare etcetera. Såväl nuvarande som förra regeringen har som ett mantra upprepat att vård, skola och omsorg ska prioriteras men i stället har man dragit ned på resurserna.

Exemplen på detta är många vad gäller den regering Jonsson är expert i. I stället för skattesänkningar för dem som har det relativt hyggligt borde pengarna gå till att skapa arbete åt våra ungdomar men också till en större lärar- och vårdbiträdestäthet. Utan mer resurser blir det inte fler jobb så det har inte med LAS att göra.

Men man kunde kanske också använda de miljarder som nu går till att rusta upp en krigsmakt som ska agera utanför Sveriges gränser. Man satsar gärna hellre dessa miljarder för att få vara kompis med stormaktspolitikerna än på nödvändiga behov i Sverige. Även här borde doktor Jonsson agera.

Men hela Alliansens politik karakteriseras av att ge åt dem som har och begränsa resurserna för dem som behöver.

Gävle

Mer läsning

Annons