Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alliansens politik innebär bättre välfärd

På Moderaternas stämma i helgen presenterades fler satsningar på företagande.

 Grunden i vår politik är arbetslinjen, med fler i jobb får vi mer pengar till välfärden. Jobb skapas genom bättre villkor för småföretagen, där fyra av fem jobb skapas. Vi gör det enklare, tryggare och mer lönsamt att driva företag. Ett maktskifte i Tierp och Älvkarleby skulle innebära förbättringar för företagen, jobben och välfärden. Socialdemokraternas politik är fel väg för Sverige.

Uppsala län har lägst arbetslöshet i Sverige. Sverige har också lägst långtidsarbetslöshet i Europa. Det ska vi vara stolta över. En förklaring till detta är Alliansens satsningar på företagande: sänkt skatt, enklare villkor och tryggare regler för egenföretagare. Det gör att företagare kan ägna sig åt sin verksamhet och inte har för stora administrativa bördor och oro för framtiden.

Vi har sänkt bolagsskatten från 28 till 22 procent. Minskat regelkrångel sparar företagarna sju miljarder kronor. Vi har sänkt arbetsgivaravgifterna för unga och kommer nu sänka dem till 10,21 procent. Andra satsningar på ungdomarna är yrkesintroduktionsavtal med handledning på arbetsplatsen, lärlingsutbildningar och den sänkta restaurangmomsen som lett till att många fler unga har fått sitt första jobb.

Socialdemokraternas politik innebär betydligt sämre förutsättningar för jobb, tillväxt och därmed välfärden. De vill tredubbla arbetsgivaravgifterna för unga. De vill höja skatterna för människor som arbetar och är beroende av bilen. Deras förslag skulle innebära färre jobb och lägre tillväxt och därmed mindre pengar till skola, sjukvård och äldrevård. Det är fel väg för Sverige.

Moderaterna och Alliansen värnar om jobben och välfärden. En väl fungerande välfärd kräver en god tillväxt, bra förutsättningar för företagen och ordning och reda i ekonomin – både här och nationellt. Socialdemokraternas politiska förslag är fel väg att gå. Tierp och Älvkarleby förtjänar en bättre politik. Ge oss chansen – rösta på Alliansen i nästa val!

Marta Obminska (M), riksdagsledamot för Uppsala län.