Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

1990

/
  • Då. Bo och Katarina gifte sig 30 november 1991 i Valbo kyrka.
  • Nu. Familjen har vuxit med sladdisen Jesper, tre barnbarn och hunden Grizzly. Om några veckor firar paret 20-årig bröllopsdag.

Annons

Lördagen den 30 november 1991 vigdes Bo och Katarina Svedberg i Valbo kyrka. Dottern Sarah döptes samtidigt. Bosses dotter Anna och gemensamma sonen Andreas var brudnäbbar.

– Bosse hade världens hockeyfrilla och jag en marängklänning med mycket ryschpysch och knappar längs hela ryggen. När Bosse skulle hjälpa mig att ta av klänningen flög knapparna, säger Katarina och skrattar.

Klänningen i vit siden och spets hade hon köpt i Malaga där familjen var bosatt i tre år

– Vi flög bara hem till Sverige en sväng för att gifta oss, säger Bo.

Middagen hölls på Söderhjelmska med ett 30-tal gäster. Sedan åkte Bo och Katarina till Stockholm och tog in på Sergels Plaza.

Men bröllopsnatten blev inte så romantisk som de hade hoppats.

– Det var upplopp på stan med nynazister som firade jubileum över Karl XII. Det var polispiketer överallt. Vi sökte skydd på Hamburger börs där Lena Philipsson spelade. "Snälla, vi är nygifta" bönade vi. De var hyggliga och släppte in oss.

Brudbuketten med vita rosor och blåklint sparade Katarina i många år, men vid senaste flytten rasade alla bladen och den slängdes.

Mer läsning

Annons