Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

2010

/
  • Då. Maria och Tore Lindqvist från Bomus gifte sig den 2 september i år.FOTO: Jenny Eriksson
  • Nu. Tore och Maria planerar att åka på bröllopsresa nästa år och ta med barnen.

Annons

Det är ett nästan magiskt skimmer kring Maria och Tore Lindqvist på deras romantiska bröllopsfoto. De gifte sig den 2 september 2011 i Bomhus kyrka. Parets barn Madelene, nio år, och Kevin Lindqvist, sju år, var brudnäbbar. Själva datumet har stor betydelse för paret.

– Vi blev tillsammans den 2 september för 17 år sedan, då var vi bara 14 år. Och vi förlovade oss den 2 september på vår tioårsdag. Då skulle vi gifta oss den 2 september också, det spelade ingen roll att det blev på en fredag, säger Tore.

Tore var klädd i en hyrd smoking och Maria i en kritvit axelbandslös klänning med slöja.

– Jag tittade i bröllopstidningar och hittade precis den jag ville ha här i Gävle på Klädpiraten. Buketten ville jag skulle vara tät med ljusrosa och ljusljusljusrosa rosor med hjärtan på tråd och pärlor. Men det var svårt att hitta en kravatt i den färgen åt Tore.

Festen hölls i templet med 55 inbjudna gäster. Det bjöds på middag och tårta.

– Bröllopet blev exakt som vi hade tänkt oss, men det krävdes mycket planering. Jag höll på att bryta ihop av stressen veckorna innan, det var så mycket som skulle klaffa. Men det blev en fantastisk bröllopsdag, vi kunde slappna av och ha roligt, säger Maria.

Mer läsning

Annons